tisdag 28 september 2010

Att göra pomodore(tomat)sås på italienska

Här är resultatet av Nadias äkta italienska tomatsås. Nu är det ett år sen vi i vinprovargänget var hos henne och hennes man Tonini. Så här såg det ut då i hennnes källare och nu har hon skickat nya bilder för det här året.
Nedan kommer hennes eget recept.

Här odlas tomaterna i deras egen trädgårdstäppa i staden Novara.


Receptet:
-Doppa tomaterna en stund i kokande vatten (100 grader) för att skala dom lättare.
- Skala tomaterna skär i bitar och ta bort frön.
- Fyll burkarna med tomater i bitar eller mixa tomaterna till sås. Obs glöm ej basilikan.
- Skruva på locken ordentligt på burkarna.
- Sätt burkarna i botten på en kastrull med trasor i botten, på kanterna och mellan burkarna för att undvika att de krossas.
- Fyll kastrullen med kallt vatten och koka upp till 100 grader. Koka i 30 min.
- Lår burkarna svalna i kastrullen i 24 timmar.
- Nu har du en jättegod sås till spaghetti.
Kram
Birgit
_




4 kommentarer:

  1. Va härligt med alla dom röda vackra tomaterna, och såsen verkar ju vara lättgjord, kanske man skulle prova.
    Kram
    Eva

    SvaraRadera
  2. Mums vad det ser gott ut med egen tomatsås. Kan tänka mig att den blir underbart god, det är ju alltid godast med tomater som mognat i solen.

    Ha det så bra!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  3. Vad härligt det ser ut med så många burkar av hemlagad tomatsås.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  4. Chio!
    Jag längtar tillbaka som en toking.....

    SvaraRadera