söndag 28 augusti 2011

Sofiero 2011

 Den här David Austin rosen köpte jag. Hoppas att jag karar att få den att överleva vintern. Den heter Gertrude Jekyll och doftar underbart.
 Detta är bukett 23 som auktionerades bort kl.13.00 idag. Köparen var dock inte jag.
 Häftig keramik fanns att beskåda. Spånberger tror jag att den kreativa konstnären heter. Elle något liknande.
 Så det roligaste av allt.Det är så kul att träffa på andra bloggare. Här är det jag till höger och Charlotta till vänster. Hon har den fina bloggen cesarstradgard.blogspot.com
Bokashi strö för kökskompostering. Verkar riktigt bra. Det ska jag verkligen pröva. Läs mer om detta fanastiska sätt att få ny jord på http://www.bokashi.se/I samma monter träffade jag en bloggare till och tyvärr blev det kortet så suddigt så att det vågar jag inte sätta in eftersom hon själv är fotograf.
Titta gärna in på hennes blogg naturligating.blogspot.com Där finns mycket att lära. Jag köpte en lermask av henne. Nu har jag gjort en infusion av ringblommor och vatten som jag ska blanda med lerpulvret och strax blir min hy len och fin.....
I morgon arbete igen och idag en helt fantastisk dag på Sofiero.
Jag glömde att berätta om den fina utställningen på Slottet om drottning Ingrid.
Kram
Birgit

5 kommentarer:

 1. Vilken vacker ros. Och så trevligt att träffa en bloggvän. Ser ut att ha varit en fin dag på Sofiero.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Så roligt att besöka Sofiero på trädgårdsfest.Trevligt att du visar lite bilder därifrån.
  Vi brukar åka dit,men iår är det renovering som gäller för hela slanten.Jag har iallafall tänkt på Sofiero många gånger i helgen.Förresten så har jag jobbat också.Men ett år går ju fort,så kanske man kan åka nästa gång.
  Ha det bra!
  Kram Margareta

  SvaraRadera
 3. Hej min bloggvän!
  Ja, visst är det den bästa sortens bonusar att stötta på bloggervänner i verkliga livet! Tack för alla dina fina ord, som värmer så gott i hjärtetrakten.

  Jag tog massor av bilder av vår monter, men är inte själv med på en enda. Får jag låna din bild av oss och använda på min blogg idag? Vi är ju jättefina båda två;)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Klart att Praktvädden är från dig! Men det var så tokigt för när jag gjorde inlägget så var namnet som bortblåst=) Idag gick jag ner till rabatten och då kom jag på vad den hette.

  Har du köpt en David Austin ros!?! De är fantastiska. Jag har ju en, men vet inte alls vad den heter. Det är så många år sedan jag köpte den och jag har trott att den ska stryka med varje år. Nu har den fått lite bättre förhållanden, så jag hoppas den ska växa till sig.

  Önskar dig en riktigt fin fortsättning på helgen!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 5. Har en Gertrude Jekyll. Men den har inte blommat i år. Trodde den var helt slut, men så sköt den ett skott. Ska flytta den till ett soligare ställe nu i höst. Hälsningar Christina

  SvaraRadera