måndag 28 september 2009

Tar det aldrig slut tänker ni! Nej håll ut lite till. Jag får blanda med lite aktuellt också. Men det blir bara Italienbilder. Den här fina hortensian finns i Nadjas och Toninos trädgård som vi besökte. Har lärt mig i helgen att där jag bor kan det vara lite si och så att odla hortensia.
Igår var jag i affären Lantligt utanför Jönköping. Denna duktiga kvinna som driver affären är verkligen estet. Hon hade gjort en vacker krans av just hortensia i lite blå-rosa toner. Ganska tunn och mycket vacker.

Ett praktexemplar av rosmarin.
Under det här kiwiträdet fick vi en drink innan vi gick på restaurang. Frukterna är mogna om en månad och då plockas de in och kan förvaras ganska länge.Någonstans tog jag den här bilden.
Sköt om Er och ha en bra kväll!
söndag 27 september 2009

Italien


Här kommer fler Bilder från Italiens vingårdar.
Jag fortsätter på tema Italien trots att vi har varit i stugan idag och plockat in alla utemöbler. Ingen kamera med där idag.
Detta är mycket gamla vintunnor i Barolo. De är minst 100 år. Men renoverade förståss. Man måste krypa in i det lilla hålet när tunnan ska rengöras, så där var tionde år.

Här är nyare ekfat.


onsdag 23 september 2009

ITALIEN
Det här vinet i trälåda är till min son och hans blivande hustru som gifter sig i oktober. Det är ett Barolovin som kan lagras hur länge som helst.
Det översta vinet är köpt för att drickas nu. Oddero vinet ska jag öppna när jag går i pension om si så där 7 år.Vi var i Barolo och inte i Alba eller Asti men dom ligger nära Barolo.

tisdag 22 september 2009

ITALIENNågra vackra bilder från byn som vi kom till först för att besöka en vingård. Jag tror att byn heter Alba. Jag ska kolla detta.

Ett fint färgval på huset eller hur?Här hänger det klasar av blåa druvor över dörren till "fiket" där vi drack espresso.

måndag 21 september 2009Nu var det så att alla av oss inte tyckte att de ville köpa det här fantastiska riset. Det väger ett kilo och det är inte lätt med vikten när man ska flyga.

Jag är väldigt glad att jag slog till. Ett godare risottoris har jag aldrig smakat.

När jag kom hem igår kväll hade min man plockat kantareller. Ikväll blev det risotto med svamp, lök, buljong, persilja och parmesanost. Mums!

Tyvärr inget vin till ikväll. Det fick duga med lite öl.

Sov Gott!

Viva Italia

Vinklubbens resa till Italien.
Ett jättestort tack till Nadja och Tonini, som ordnade en oförglömlig resa för oss till Novara väster om Milano !!
Först fick vi lära oss att här i landskapet Piemonte odlas det mycket ris.
Bakom det nu mogna risfältet syn några typiska italienska byggnader som vi ha sett så mycket av.
Det blir en hel del Italien de kommande dagarna Detta är bara början......

onsdag 9 september 2009Nu längtar jag till nästa onsdag. Då åker jag och mina vinprovar kompisar till Italien för att plocka druvor. Vi ska hälsa på en familj som bor utanför Milano. Jag har hört att dom ska ha en fantastisk trädgård. Det ska bli så kul att med kamerans hjälp visa er hur det ser ut.Ytterligare några bilder från Ramkvilla.Här kommer några bilder från en kräftskiva i Ramkvilla förra fredagen.


söndag 6 september 2009

Nu vill jag bara
"plocka in"
Visst är det en
underbar tid!